Kako svoj Kodi Media Center učiniti još nevjerojatnijim

• 0
  • 1918
  • 467

Vaš medijski centar Kodi reproducira video i glazbu s vašeg tvrdog diska, ali za što je još sposoban? Iskopali smo duboko i otkrili 10 fascinantnih načina kako poboljšati vaš medijski centar Kodi. Evo, nekoliko fantastičnih savjeta za ljubitelje Kodija posvuda.

Kodi: Proširivanje očekivanja

Bez obzira jeste li instalirali Kodi na HTPC (PC kućnog kina), Raspberry Pi, Android uređaju ili neki drugi hardver koji se može povezati s televizorom, velike su šanse da nećete u potpunosti iskoristiti ovu nevjerojatnu softver za medijski centar.

Kodi je izvrstan za reprodukciju videozapisa iz svoje zbirke MP4 datoteka; možda uživate u kućnim videozapisima ili izdvojenim DVD-ovima koji se obično pohranjuju na tvrdi disk (tvrdi disk) ili na NAS (mrežnom priključenom spremištu) ili ga koristite za puštanje glazbe oko svoje dnevne sobe. Kodi (ranije poznat kao XBMC) također je spreman za prikazivanje svojih knjižnica slika.

Ali jeste li znali da ga možete koristiti i za gledanje YouTubea, gledanje televizije uživo ili za slušanje podcasta? Kodi je sposoban za mnogo više nego što su zamislili dizajneri, kao što dolje pokazuje popis

1. Pregledajte YouTube s Kodi

Najnovija izdanja Kodi-ja (ili možda izdanja specifična za uređaj) mogu se isporučiti s unaprijed instaliranom YouTubeom. Bez obzira na to imate li ili ne, ako koristite tipičnu daljinsku aplikaciju Kodi / XBMC, velike su šanse da ne postoji opcija tipkovnice. To može učiniti pretragu pomalo zamršenom.

Iako je ovo problem svugdje osim ako ne spojite Bluetooth tipkovnicu (ili, ako ste tako skloni, USB tipkovnicu), možete upotrijebiti svoj mobilni uređaj za slanje videozapisa s YouTubea u stilu Chromecast u okvir Kodi. Dodaci za stolni preglednik također pružaju ovu funkciju.

Ranije smo izradili sjajan udžbenik u kojem je detaljno opisano kako gledati YouTube na Kodi-u Kako odmah poslati bilo koji YouTube video na svoj televizor, koristeći XBMC Kako trenutno bilo koji YouTube video poslati na svoju televiziju, koristeći XBMC, bilo koji YouTube video zapis odmah pošaljite na televiziju. Savršen je za zabave na YouTubeu ili bilo kada želite udobno gledati video sa svog kauča. Sve što trebate kako biste ostvarili snove o dnevnoj sobi ... što preporučujemo da pogledate. Ozbiljno, Kodi ne može biti bez YouTubea!

2. Gledajte TV prijenos uživo

Poput El Dorada za rezače kablova, gledanje televizije uživo na računalu bez plaćanja novčića kabelskoj tvrtki je ogromna blagodat, a ona vam može uštedjeti mnogo novca. Sve dok ga držite legalnim, u redu?

Ovdje imate razne mogućnosti, od standardne televizije uživo Kako usmjeravati televiziju uživo do svog XBMC-a Kako prenositi TV uživo na svoj XBMC Gledajte uživo, streaming televizije na svom XBMC media centru - bez pretplate za kabel. Evo nekoliko dodataka koje vrijedi provjeriti. , do korištenja TV antene i TV kartice s softverom NextPVR i kutijom Kodi Kako gledati TV prijenos uživo koristeći Kodi i NextPVR Kako gledati TV prijenos uživo koristeći Kodi i NextPVR Besplatno i besplatno gledajte TV emisiju koristeći svoju PC. Potpuno je zakonit, a besplatni Windows program zvan NextPVR postupak čini (relativno) jednostavnim. .

Ako ne želite PVR (osobni video snimač), možete koristiti razne Kodi dodatke za gledanje TV emisija Gledanje TV emisija na XBMC s ovim Add-Ons gledanje TV emisija na XBMC s ovim Add-Ons Do you volite TV? Tada volite i XBMC, iako to još ne znate. Vrhunski softver za medijski centar nudi širok izbor načina da na svom teritoriju dostignete svoje najdraže… - zakonski, naravno - iako oni nisu živi.

3. Pošaljite sadržaj sa svog telefona Kodi-ju

Ako već niste svjesni Pushbullet-a, nevjerojatno svestrane usluge premošćivanja uređaja, to biste trebali ispraviti odmah. Iako se Pushbullet najčešće koristi za slanje podataka s vašeg računala na vaš telefon i ponovno, on također ima vrlo korisnu ulogu u pomaganju da najbolje iskoristite svoj Kodi media center.

Pa, kako to radi? Pa, recimo da pregledavate web na svom telefonu ili računalu i uočite video, sliku ili audioisječak koji želite pogledati na televizoru putem Kodi-ja. Sve što trebate učiniti je desnim klikom ili dugo pritiskom na dio sadržaja i upotrijebite “Pritisnite ovo kodi” stavku izbornika kako biste je vidjeli na velikom zaslonu. Ali tu se ne završava.

Pushbullet i Kodi također se mogu koristiti na druge načine. Na primjer, možda želite vidjeti telefonske obavijesti na televizoru ili čak automatski pauzirati film koji gledate kada telefon zazvoni.

Naš posvećeni vodič za uporabu Pushbullet-a i Kodi-a čine da Kodi radi za vas uz malu pomoć iz potisne metle. Neka kodi radi za vas uz malu pomoć iz pištolja. Pošaljite video linkove na Pushbullet i oni će se automatski reproducirati u Kodi-u. Ako ste tražili alternativu Kodi Chromecast, to je to. pokazat će vam kako to učiniti.

4. Uživajte u podcastu na svom televizoru

Bilo da uživate u video podcastima (nitko ne kaže “Videocast” ovih dana”) ili standardne audio podcaste, postoji dobra šansa da ste se zapitali možete li pomoću svog Kodi okvira pretplatiti se i preuzimati svoje omiljene tjedne emisije.

Pa, ispada da može - i još bolje, to možete učiniti bez oslanjanja na dodatak! Naš detaljni vodič za dodavanje jednog ili više feedova podcast-a Kodi Kako dodati svoje podcast feede u svoj XBMC Media Center Kako dodati svoje podcast feede u svoj XBMC Media Center Pristupite svojim omiljenim podcastima, video ili zvuku pomoću XBMC. Za slušanje podcasta vam ne treba nikakav dodatak, ali metoda toga nije posve očita i službena dokumentacija nije baš… trebala bi vam pružiti sve potrebne informacije.

No ako želite koristiti dodatak, dodatak Apple iTunes Podcasts pruža vam pristup svakom podcastu na iTunesu. Na iTunesu je dostupno puno podcasta, neki dobri, neki loši.

5. Možete čak i pogledati BBC iPlayer!

Čitatelji iz Velike Britanije (i svi koji u inozemstvu maskiraju svoju lokaciju VPN-om) mogli bi biti zainteresirani za gledanje televizije s BBC-ja (British Broadcasting Corporation). To se na Kodi može učiniti korištenjem službenog BBC iPlayera, koji je upakiran kao dodatak.

Imajte na umu, međutim, da se sadržaj s BBC-a plaća u UK-u obveznom TV licencom, tako da je gledanje iPlayer sadržaja bez plaćanja licence trenutno legalno sivo područje. Ostavit ćemo to na vašoj savjesti.

6. Nabavite Facebook na svom TV-u s Kodi

Ako ste ikada željeli vidjeti svoje Facebook fotografije ili dijeliti videozapise na Facebooku ili Twitteru dok ih gledate, onda vam je potreban jedan od mnogih društvenih dodataka za Kodi.

Facebook mediji mogu se koristiti za gledanje vaših Facebook fotografija na TV-u i nastavljaju se održavati. Naš prethodni vodič za društvenu televiziju s Kodi-om Učinite TV društvenijim uz pomoć ovih XBMC dodataka učinite televizor društvenijim pomoću ovih XBMC dodataka Tko kaže da je gledanje televizije antisocijalno? Dodaci mogu u vaše postavke XBMC donijeti fotografije sa Facebooka, tweete uživo i još mnogo toga. ima više veza i ideja koje biste trebali provjeriti.

7. The Ultimate Mashup: Reddit & Kodi

Ako kombiniranje Pushbullet-ovog umaka za komunikaciju uređaja i Kodi nije dovoljno nevjerojatno, čak možete prenijeti Reddit sadržaj u svoj Kodi media center.

Reddit dodaci dostupni su na Kodi-u i dizajnirani su za isporučivanje eklektične kolekcije dijeljenih videozapisa iz samoodgojenih “Naslovnica na Internetu”.

To znači da možete pronaći bilo koji broj videozapisa na gotovo bilo kojoj temi o kojoj razmišljate - barem o temama u kojima su videozapisi prethodno proizvedeni - i uživajte u njima dok se provlače kroz interwebs u vaš Kodi okvir.

Pogledajte naš vodič za instaliranje dodavanja Reddit za Kodi Reddit + XBMC = Virtual Crack. Evo kako to postaviti. Reddit + XBMC = Virtualna pukotina. Evo kako to postaviti. Reddit uvijek pronalazi najbolje video zapise; XBMC je najbolji medijski centar. Kombinirajte ove dvije stvari da biste sa svog kauča trenutno pregledavali najbolje videozapise na webu. saznati više.

8. Netflix opcije za Kodi

Važno je imati sve vaše najvažnije aplikacije za streaming video sadržaja na istom uređaju, a iako možete otkriti da vaš TV, Blu-ray uređaj ili igraća konzola već imaju Netflix aplikaciju Kako pristupiti Netflixu na gotovo svim platformama poznatim čovjeku kako Pristupite Netflixu na gotovo svim platformama poznatim čovjeku Ne volim horor filmove. Klasični horor s kojim se mogu suočiti; Na primjer, uživam u psihološkom hororu Alfreda Hitchcocka, ali u pravilu nisam ljubitelj straha i gorje. Moja supruga, na…, bilo bi sjajno da i vaša kutija Kodi.

Tu prvu akciju Netflix, poznatu kao Flix2Kodi, možete vidjeti ovdje:

Imajte na umu da su se tijekom godina pokušavali pokušati sa raznim dodacima Netflixa. Trenutno je u opticaju još nekoliko osoba, ali čini se da je Flix2Kodi najpouzdaniji i ima najduže razdoblje razvoja (ranije se zvao NetflixBMC dok XBMC nije postao poznat kao Kodi).

9. Nabavite vijesti koje su važne kod Kodija

Kako volite dobivati ​​vijesti? Preko novina? TV kanali vijesti? Možda više volite čitati svoje omiljene internetske izvore vijesti. Bilo kako bilo, to je uvijek receptno iskustvo, vaš unos vijesti uvijek diktira neviđeni urednik, čuvar činjenica.

Zahvaljujući velikom izboru dodataka za prikupljanje vijesti za Kodi, sada možete uživati ​​u vijestima iz različitih mrežnih i TV izvora Kako gledati vijesti na mreži pomoću XBMC-a Kako gledati vijesti na mreži pomoću XBMC-a i krenite prema do skupite vijesti o određenoj temi ili događaju.

Možda ste već pročitali naš vodič za stvaranje automatiziranog agregatora vijesti koji reproducira videozapise i podcaste. Kako stvoriti Linux internetsku TV stanicu s automatskim sadržajem Kako stvoriti Linux internetsku TV stanicu s automatskim sadržajem, zar ne bi bilo sjajno uključiti svoj PC i automatski reproduciraju svoje omiljene emisije? Možete uživati ​​u prvoj kavi dana, upijajući vaše vijesti. Zvuk je kompliciran? Nije. o temama koje vas zanimaju? Sada tu istu ideju možete ugraditi u svoj Kodi media center.

10. Da, čak možete igrati igre!

Igranje videoigara na televizoru teško je revolucionarno, ali to je aktivnost koja je neobična u medijskom centru. Ako imate priključene i konfigurirane neke kontrolere, možete iskoristiti preglednik ROM zbirke.

ROM datoteke - igara koje već posjedujete (očito!) - trebaju se pohraniti u pohranu uređaja Kodi uređaja, spremne za dodatak ROM Browser Browser radi pregledavanja datoteka i pokretanja igara prema vašoj naredbi..

Ako ste nekako gledali sve što možete gledati na Netflixu, a ponestalo vam je podcasta da biste ih slušali, ovo je logičan sljedeći korak za vaš Kodi okvir.

Podijelite svoje Kodi savjete!

Ovih 10 novih načina korištenja vašeg Kodi media centra svakako bi vas trebalo dugo zadržavati. Ali jesmo li sve pokrili? Ili je nešto što smo propustili? Znate li za ostale dodatke koji mogu dodatno poboljšati Kodi iskustvo?

Ako je to slučaj, molimo da nam sve kažete u donjim komentarima - ali molim vas, krenite od ilegalnog prijenosa i preuzimanja. Jer, dobro, to je ilegalno.

Još ne komentari

O modernoj tehnologiji, jednostavnoj i pristupačnoj.
Vaš vodič u svijetu moderne tehnologije. Naučite kako koristiti tehnologije i uređaje koji nas okružuju svaki dan i naučite kako otkriti zanimljivosti na Internetu.